Vad behöver du hjälp med idag?

Hitta svaren bland våra vanliga frågor

I EL-VIS Online kan de som har behörigheten Admin och Produktägare göra det under Inställningar i applikationen Admin som de har tillgång till. När det gäller EL-VIS Windows gör du det under Start och klickar på den tomma rutan där det står "Klicka här för att lägga till logotyp". För EL-VIS Maxikod gör du det enklast genom att välja Registerhantering på startsidan och sedan Egen logo på utskrifterna.

Det är lite beroende på vilken plattform du sitter på och vilken webbläsare du har. Normalt sätt går du till app.el-vis.com och väljer menyn i din webbläsare. Där bör du har ett val som liknas: Lägg till på startskärmen. Då får du välja ett namn på din app och har du lyckats ska du få EL-VIS gubben som ikon på din startskärm.

Mallarna är skapade i Microsoft Office och är också det program vi rekommenderar. Vi stödjer Office 2007 eller nyare.

Det är för att minimera att mallarna ändras för dig som användare samt för att förenkla för dig. Däremot har vi inget lösenord på mallarna förutom Kompetensmatrisen. Har du däremot en student- eller skollicens är det lösenord på alla.

Det är lite beroende på vilken version av MS Office du använder, men här har du instruktioner: gå till instruktioner.

Ja det kan du. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig hur du ska göra.

Om du har ett aktivt konto ska du kunna logga in med din mailadress som du har registrerad hos oss. Är du osäker på vilken det är får du kontakta oss eller kontakta din admin/produktägare som kan administrera dina uppgifter i EL-VIS Online. Välj Glömt ditt lösenord? under inloggningsrutan på app.el-vis.com och fyll i den mailadress du tror du har. Fungerar det får du ett maill med instruktioner hur du går tillväga för att välja ett nytt lösenord.

EL-VIS Online och dess applikationer kan du använda i mobilen. EL-VIS Windows och EL-VIS Maxikod kan du inte använda.

EL-VIS Online kan du använda i surfplattan men om du vill använda våra Windowsapplikationer rekommendar vi hybriddatorer som till exempel Surface. Viktigt att tänka på inna du köper någon är att dessa ska kunna köra vanliga x86 applikationer.

Nej det har vi inte, men däremot utvecklar vi webbapplikationer i vår plattform EL-VIS Online som fungerar i alla enheter då programmen anpassar sig utifrån din skärmyta. Denna går enkelt lägga till på din hemskärm så den upplevs som en app och blir enkelt tillgänglig. Du kan testa EL-VIS Online kostnadsfritt i 14 dagar och utan krav på förlängning. Gå till app.el-vis.com och logga in med ditt EL-VIS Konto eller skapa ett på nolltid.

Vår webbapplikation EL-VIS Egenkontroll samt vår mall för Egenkontrollprogram som finns i EL-VIS Mall för Windows följer strukturen för egenkontroll enligt den handbok som Elsäkerhetsverket tagit fram. Det är sedan upp till varje företag som använder webbapplikationen eller mallen att redigera och fylla i den så att den beskriver det specifika företagets arbetssätt och rutiner.

EL-VIS för Windows kräver minst .NET 4.6.1 och kan köras på Windows 7 SP1 eller nyare. Det spelar ingen roll om det är 32- eller 64-bitars. Hårddiskutrymmet som krävs är ca 1 GB till databasen för EL-VIS Info och 100 MB för programmet. För att kunna öppna mallarna i EL-VIS Mall krävs Microsoft Office 2007 eller nyare (32-bitars).

Här behöver ni inte tänka på så mycket, bara att ha ca 300 MB ledigt på hårddisken.

När ni köper en licens av oss är det en så kallad användarlicens. Ni köper alltså per användare, inte per dator. Sedan finns olika licenstyper (standard, central, student och skola) som styr var man kan använda licensen.

En riktigt bra support på dina program men även hjälp med frågor som är relevanta för de områden dina program berör. Utöver supporten ingår så klart uppdateringar.

Ring, maila eller kontakta oss via formuläret här på sidan så hjälper vi dig.

Efter tolv månader från det att du köper en ny lösning av oss eller uppgradera en befintlig gäller tre månaders uppsägningstid.

Om ditt företag har ett giltigt årsabonnemang och om du har rätt att se licensuppgifterna så hittar du dem under Mina sidor och sedan fliken Nedladdningar. Under EL-VIS för Windows finns en knapp som heter Licensuppgifter. Klicka där och dina uppgifter ska visas. Om du inte ser knappen har din administratör eller produktägare valt att du som användare inte ska se uppgifterna.

Kontrollera så du verkligen skrivit rätt (t.ex. så du inte råkat skriva en nolla istället för bokstaven O) och att du har rätt licensnummer. Kontrollera också att du skriver rätt kundnummer. Fungerar det fortfarande inte, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig.

Ja, så länge det är samma användare som kör programmet.

Du kommer att få ett mail med instruktioner där det normalt sätt står att du behöver logga in på Mina sidor och ladda hem programmet där. Om du önskar få en fysisk leverans ordnar vi det så klart. Då skickar vi ett USB-minne till dig. Har du köpt en webbapplikation loggar du bara in på app.el-vis.com och kör igång.

Ja det kan man. Programmet är väldigt smidigt byggt och kräver bara rätt .NET version som i dagsläget är 4.6.1 (högre går bra med).

EL-VIS Maxikod körs lokalt på den dator som du installerar det på. Det skulle kunna vara en terminalserver men det är inget vi rekommenderar.

Inte på Mac OS men däremot fungerar det bra om du har Windows på din Mac via Boot Camp eller om du kör virtuella applikationer som t.ex. Parallells eller VMware Fusion.

Kontakta oss och berätta för oss vad du är ute efter men det bästa är att du läser mer här innan: Handböcker & standarder.

Det kan beror på olika saker då de synkroniseras via kontakt med våra servrar. Det du kan testa är att kontrollera att du har en internetanslutning och att du är inloggad i EL-VIS (det ser du under Start). Tryck sedan på Info i menyn till vänster och tittar i det nedre högra hörnet för att se om det står något om att dokument uppdateras. Fungerar det fortfarande inte, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig.

Köper du en digital standard eller SEK handbok av oss ingår EL-VIS Standardtjänst utan extra kostnad.

Om du köper EL-VIS Info, antingen till Windows eller Online, ingår senaste Elinstallationsreglerna.

Ja det kan du. Vi säljer alla som finns tillgängliga digitalt vilket är majoriteten. Du kan både köpa de styckvis men även som färdiga paket. Är ni flera personer som behöver har tillgång kan det vara bra att veta att vi har väldigt bra fleranvändarpriser. Här hittar du SEK handböckerna.

Ja det kan du. Standarder kommer som utskivna kompendium och SEK handböckerna kommer som de böcker de är. Frakt tillkommer vid beställning.

Du loggar in på Mina sidor och väljer fliken Min Profil. Där finns en knapp vid namn Byt lösenord. Klicka där och fyll i ditt befintliga lösenord och sedan ditt nya två gånger om. Välj sedan Ändra lösenord. Klart.

Ring

Lägg en beställning, ställ frågor om EL-VIS eller om du har andra funderingar.

Skicka meddelande

Du når oss alltid via mejl. Under vardagarna svarar vi dig inom 24 timmar.

Skriv meddelande

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i dit telefonnummer.

Fjärrhjälp och visning

Har du varit i kontakt med oss och vi ber dig, kan du köra igång fjärrhjälp eller visning.

Starta fjärrhjälp Få visning

Livedemo eller presentation

Vill se vad EL-VIS kan göra för dig. Boka en livedemo där du via både ljud och bild få en visning av en elinstallatör.

Boka

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i dit telefonnummer.